skip to Main Content

Soros conduce România

Despre George Soros circulă tot felul de mituri, legende, ştiri false şi dezinformări care-l transformă într-un suspect de serviciu pentru orice nu funcţionează

  • Vă spune ceva numele Süss?
  • Dar Süss evreul?
  • Poate Jud Süß?

Este protagonistul unuia dintre cele mai cunoscute şi eficiente filme ale propagandei antisemite din Germania nazistă, Jud Süss. Personajul Süss înglobează mare parte din atributele negative pe care antisemiţi le folosesc atunci când construiesc un portret stereotip al evreului: bogat, influent, viclean, lacom, răzbunător, manipulator, vanitos, malefic, etc. Fără să se facă prea des trimitere la evreitatea sa, lui George Soros i se oferă de foarte multe ori descrieri, portrete, caracterizări care seamănă mult cu imaginea stereotip pe care o construieşte filmul nazist. 

Dacă despre  Süss se ştie că este un personaj fictiv, inspirat de un personaj istoric din secolul XVIII, George Soros este o persoană reală despre care circulă tot felul de mituri, legende, ştiri false şi dezinformări care-l transformă înr-un suspect de serviciu pentru orice nu funcţionează.

Isteria din ultimii ani în care suntem “atenţionaţi” că o forţă nevăzută, controlată de către Soros face ca bunul mers al societăţii în care trăim să fie în pericol se manifestă constant.

Temerile că bunăstarea, tradiţiile, cultura sau chiar existenţa ne sunt amenințate de Soros, nu au ocolit România. Ni se spune apăsat că Soros a controlat guverne, servicii secrete, că are o reţea vastă de agenţi care luptă să distrugă România, iar din când în când ni se aminteşte că este evreu sau cei cărora li se pune eticheta de “sorosişti” sunt evrei.

ce exemple avem?

ce putem face?

Back To Top