skip to Main Content

Holocaustul a fost provocat de evrei

Conform acestui model narativ răspunderea  pentru Holocaust aparține evreilor.

Tema este dezvoltată pe două direcţii distincte:

  1. fie se afirmă că Holocaustul reprezintă reacţia legitimă a statului german în faţa acţiunilor anti-germane ale evreilor;
  2. fie Holocaustul este considerat a fi, în totalitate, un “proiect” evreiesc prin intermediul căruia s-a urmărit obţinerea unor avantaje ulterioare. Cel mai important dintre acestea fiind, bineînţeles, crearea statului Israel. Astfel, Holocaustul a fost pentru evrei un fel de plan prin care şi-au asigurat viitorul.

Simpatizanţii acestui model narativ nu neagă realitatea Holocaustului, ci îi consideră pe evrei responsabili pentru acesta.

Avem aici două variante:

Reacţie legitimă vs. Plan evreiesc

Haideţi să le luăm pe rând.

Ce a însemnat Holocaustul?

  • 6 milioane de morţi
  • din cele 6 milioane de morţi, aproximativ un milion au fost ucişi prin împuşcare
  • 1 milion de copii evrei ucişi

Privind aceste cifre, poate fi considerat Holocaustul o reacţie legitimă? Cu siguranţă, NU!!!

În plus, cei care promovează acest model narativ continuă, în fapt, o poziţie susţinută de însuşi Adolf Hitler care în ianuarie 1939 avertiza că dacă evreii vor declanşa un nou război mondial, consecinţa va fi anihilarea acestora. Doar că războiul nu a fost declanşat de evrei ci de Germania nazistă. În plus, anihilarea în masă a populaţiei evreieşti începe în vara anului 1941 în fostele teritorii sovietice şi continuă de-a lungul următorilor trei ani în lagărele de exterminare din Polonia. Decizia a fost a Germaniei și a aliaților acesteia, iar responsabilitatea aşişderea.

Iată ce îi scria în iulie 1942 Yuta, o fetiţă evreică de 10 ani din Byten (Belarus), tatălui său aflat la acel moment în Statele Unite:

Dragul meu tată!

Mă despart de tine înainte de a muri. Vrem foarte mult să trăim, dar ce poate fi făcut – nu ne este permis. Îmi este tare frică de moarte, copiii mici sunt aruncaţi în mormânt cât sunt încă vii. Mă despart de tine pentru totdeauna. Te pup tare, tare.

A ta, Yuta

Un pupic şi de la Garda

La 20 ianuarie 1943, Yuta Wishniatzky împreună cu fratele său (Garda) şi mama lor (Zlatka) au fost împuşcaţi în pădurea de lângă Byten.

Există vreo motivaţie legitimă care să justifice uciderea copiilor?

Să trecem la al doilea tip de argumentaţie – Holocaustul a fost organizat de evrei pentru a-şi asigura viitorul. Cu alte cuvinte, evreii au pus la cale uciderea a şase milioane de evrei şi i-au convins pe germani să le pună la dispoziţie toate facilităţile şi mâna de lucru necesară. Germanii au fost de acord şi s-a dat drumul la treabă.

Rudolf Höss a fost comandantul lagărului Auschwitz în perioada 1940-1943. În noiembrie 1943 este promovat într-o poziţie ierarhic superioară de unde a administrat întreaga reţea de lagăre. Revine la Auschwitz la mijlocul anului 1944 pentru a superviza lichidarea evreilor maghiari sosiţi în număr foarte mare, într-o perioadă foarte scurtă. Cu alte cuvinte, Höss trebuie să fi avut informaţii de primă mână cu privire la activitatea de la Auschwitz. Iată cum a descris acesta, în faţa Tribunalului Militar de la Nuremberg, procesul exterminării evreilor deportaţi:

Dura între 3 şi 15 minute să-i ucizi pe cei aflaţi în camerele de gazare, în funcţie de condiţiile climatice. Ştiam că au murit pentru că încetau ţipetele. Aşteptam cam jumătate de oră înainte de a deschide uşile şi a scoate cadavrele. Maniera în care selectam victimele era următoarea. Aveam doi medici SS … care examinau transporturile de prizonieri. Cei care erau apţi de muncă erau trimişi în lagăr. Cei care nu erau, erau trimişi imediat la instalaţiile de exterminare. Copiii de vârste mici erau, invariabil, exterminaţi dată fiind vârsta ce îi făcea inapţi de muncă. Ne-am străduit să păcălim victimele spunându-le că vor trece printr-un proces de deparazitare. Desigur, frecvent realizau adevăratele noastre intenţii şi atunci aveam de-a face cu revolte şi dificultăţi. Foarte frecvent, femeile îşi ascundeau copiii sub haine dar, desigur, atunci când îi găseam îi trimiteam pe copii la exterminare.

Pentru Höss nu pare a exista îndoială în privinţa responsabilităţii: planul este german, metoda germană, instrumentele germane. Victimele sunt evreii. Şansele de a trece de selecţie scad odată cu vârsta. Ciudată manieră de a-ţi asigura viitorul!!!

ce exemple avem?

ce putem face?

Back To Top