skip to Main Content

Evreii au provocat toate războaiele

Oricât de abili şi malefici sunt evreii e cam greu de crezut că ei au provocat Războiul pelopenesiac, Războaiele daco-romane sau Războaiele burilor.

La urma urmei istoria e mare şi războaie au fost cu grămada. Oricât de abili şi malefici sunt evreii e cam greu de crezut că ei au provocat Războiul pelopenesiac, Războiul civil american sau Războiul de treizeci de ani. Dar curentul conspiraţionist printre cei care răspândesc ură împotriva evreilor e extrem de puternic şi imaginaţia lor fără limite, aşa că nu excludem să existe şi pledoarii care să susţină că evreii se află în spatele Războaielor medice sau a Bătăliei de la Vaslui dintre Ștefan cel Mare și Suleiman Pașa.

Această generalizare are la bază două mituri extrem de puternice şi prezente în imaginarul antisemitului

Acestea fac referire la evenimentele din secolul XX:

  1. Evreii au adus comunismul în Imperiul Ţarist, toţi bolşevici ruşi erau evrei şi în consecinţă evreii au impus întreaga politică a Uniunii Sovietice, inclusiv comunizarea statelor din Europa de Est după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
  2. Politica internaţională a Statelor Unite este controlată de către marea finanţă evreiască de pe Wall Street şi în consecinţă SUA acţionează pe plan mondial în interesul evreilor.

ce exemple avem?

ce putem face?

Back To Top