skip to Main Content

Evreii au jefuit România între 1944-1989

Altfel spus, evreii sunt de vină pentru toate lipsurile din perioada comunistă.

Hai să vedem ce s-a întâmplat în România între 1944 și 1989 pentru a vedea unde bate această afirmație antisemită:

  • 23 august 1944: România a întors armele împotriva Germaniei naziste și a trecut de partea Triplei Alianțe;
  • 6 martie 1945: s-a instaurat un guvern comunist, condus de Petru Groza;
  • 19 noiembrie 1946: comuniștii au obținut majoritatea în Parlament, prin fraudarea alegerilor;
  • 30 decembrie 1947: Regele Mihai I a fost obligat să renunțe la tron și s-a instaurat Republica Populară Română;
  • 21-22 decembrie 1989: comunismul s-a prăbușit.

Dacă evreii au jefuit România, înseamnă că prezența lor în regimul comunist a fost majoritară, ori ei au avut putere de decizie. Niciuna din cele două variante nu corespunde adevărului istoric.

Încă de la începuturile comunismului în România, evreii au constituit al treilea grup etnic, după maghiari și români. Pe măsură ce comunismul din România a devenit mai naționalist, mai ales după venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu (1965), evreii aproape că au dispărut din eșaloanele superioare ale regimului comunist.

Cel puțin în România, comunismul nu a fost foarte prietenos cu evreii. A fost bucuros să scape de ei, dar nu oricum! I-a lăsat pe evrei să emigreze contra unor sume de bani. Mai mult decât atât, prețul vânzării era proporțional cu pregătirea intelectuală a evreilor: cu cât mai instruit și mai calificat, cu atât creștea prețul de vânzare. Pe scurt, începând cu anii 60 regimul comunist i-a vândut pe evreii români, iar în multe situații foarte scump. Și dacă statul român a obținut profit timp de zeci de ani de pe urma vânzării evreilor, a propriilor cetățeni, cum se poate spune că evreii au jefuit România între 1944 și 1989? Dacă evreii au fost vânduți, iar numărul acestora a scăzut de la circa 410.000 în 1945 la 10.000 în 1989, cine să mai jefuiască țara?

Mulți dintre evreii care au rămas în România au contribuit la dezvoltarea acesteia. Știați că există un vaccin creat exclusiv în România, produs din 1966, și care poartă semnătura dr. Sylvia Hoișie (n. Korber), evreică supraviețuitoare a Holocaustului? Mai știți că dr. Liviu Beris a omologat o rasă de porci sau că primul dublu campion olimpic din România a fost canoistul Leon Rotman?

ce exemple avem?

ce putem face?

Back To Top