skip to Main Content

Exemplu // Toţi ”ţiganii” sunt bogaţi şi s-au îmbogățit necinstit

Cam așa arată “argumentele” celor care strigă pe net și ȋn real life că romii au bani.

Poate că informaţia din titlurile astea e riguros corectă, dar maniera în care este alăturată apartenenţa la o etnie de infracţionalitate este complet greşită. Oare doar familile de romi au beizadele care se laudă pe facebook cu tot felul de “achiziţii”?! Doar romilor li se confiscă bunuri de către ANAF?!

Oricât de absurd pare, cei afectaţi de astfel de ştiri nu sunt protagoniștii lor, ci Mario din Giuleşti Sârbi şi cei mai mulţi dintre romii care trăiesc la limita supraviețuirii. Discriminarea faţă de romi  este alimentată tocmai de imaginea pe care ne-o induc ştirile acestea. Cei mai mulți dintre romi mai curȃnd cunosc realitatea unei seri ȋn care nu au ce mȃnca decȃt confortul unui scaun de limuzină.

Din centrul Bucureştiului până în Giuleşti Sârbi nu faci mai mult de 30 de minute într-o zi aglomerată. Printre alte sute de familii sărace de romi acolo locuieşte într-o cameră şi un hol Marcela împreună cu alte 13 persoane. Venitul celor 14 persoane este de 420 lei pe lună, din alocaţiile minorilor care au acte. Adulţii şi copiii mai mari se ocupă cu adunatul fierului vechi, ceea ce înseamnă cam 20 de lei pe zi. Cel mai bun la adunatul fierului este Mario, nepotul de 13 ani al Marcelei. Munca lui e esenţială pentru hrana zilnică a celor 14 membrii ai familiei. Mario a făcut doar clasa I şi a II-a, însă îşi cam bătea colegii şi a fost dat afară din şcoală. Povestea lor o găsești aici:  https://recorder.ro/giulesti-sarbi-poveste-fara-sfarsit/

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top