skip to Main Content

Exemplu // ”Ţiganii” nu-şi plătesc taxele

Prezentarea excesivă a romilor care trăiesc luxos și se comportă opulent induce falsa idee că toți romii sunt așa.

De unde știm că cei din partea de jos a colajului sunt romi? Există această posibilitate,  dar nu e o certitudine! Însă la fel de posibil este ca toate acele podoabe valoroase pe care le poartă să fie obținute prin muncă cinstită și banii cu care au fost cumpărate să fie impozitați.

Există chiar posibilitatea ca grupurile din imaginile din partea de sus a colajului să nu fie romȃni. La fel de bine ei pot să fie sȃrbi, sloveni sau chiar romi. De asemenea, nu suntem foarte siguri  pentru ce stau ei la cozi…de ce excludem posibilitatea că oamenii ăia se ȋnghesuie să obțină autorizație pentru comercializarea mărțisoarelor?

E jalnic ȋnsă că Acid Photo se folosește de niște stereotipuri vizuale pentru a ȋmprăștia ură ȋmpotriva unei ȋntregi minorități.

Din aceeași minoritate face parte și Bănel Nicoliță…probabil că ați auzit de el. Cu ceva ani ȋn urmă, la apogeul carierei sale de fotbalist, cȃștiga zeci de mii de euro pe lună. Pentru toți acești bani a plătit impozit. Pe vremea cȃnd juca ȋn Franța, Bănel cȃștiga și 400.000 euro anual. Din suma asta plătea 47% taxe și impozite.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top