skip to Main Content

Exemplu // Evreii vor să conducă lumea și România

Cine a făcut colajul vrea să ne facă să credem că cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni de pe pământ sunt evrei (că doar nu credeţi că e o coincidenţă că toţi cei patru sunt evrei şi că Steaua lui David e acolo doar să umple spaţiul)

Dacă încercăm să tratăm cu seriozitate textul ăsta (…deşi e cam greu!) şi să identificăm ce vrea să trasmită aflăm următoarele:

  • Evreii dispreţuiesc pe toată lumea: “salut sclavilor” nu este cea mai respectuasă formulă de adresare.
  • “Suntem 1% din populaţie” –  oricât de generoşi am încerca să fim la numărătoare e destul de greu să ajungem la concluzia că evreii reprezintă 1% din populaţie. De ce? Nu e chiar complicat să aflăm că un procent din populaţie reprezintă 76 de milioane, iar evreii din întreaga lume nu sunt nici măcar 15 milioane.
  • “Controlăm toţi preşedinţii şi mass media globală prin intermediul sistemului bancar global” –  probabil că prin global cel care a scris acest text vrea să ne spună că globalizarea este la rându-i un instrument prin care evreii ne controlează. Adică marile trusturi de presă şi marile companii financiare sunt toate în mâinile evreilor. E important să spunem că deseori Israelul acuză presa occidentală (CNN, BBC şi alte mari companii media) de lipsă de obiectivitate în relatarea conflictul israeliano-palestinian. Întorcându-ne la preşedinţii care sunt şi ei, cu toţii, controlaţi ne dăm seama că nu prea le iese. De ce? Şef de stat este şi Nikolas Maduro, Putin, Viktor Orban sau Mahmoud Abbas.

 

3 dintre cei 4 din colaj sunt persoane foarte bogate, doi aparţinând unor familii evreieşti (Rothschild şi Rockefeller) cu o istorie îndelungată şi în jurul cărora s-au dezvoltat de-a lungul timpului tot felul de mituri, zvonuri şi poveşti. George Soros şi-a dobândit cea mai mare parte o averii în urma tranzacţiilor la bursă şi a speculaţiilor financiare care adesea au însemnat pierderi pentru alte persoane sau entităţi, ceea ce-l face un personaj destul de antipatic.

Datorită bogăţiei lor, aceştia sunt adesea folosiţi drept prototipuri ale evreului lacom, gata să profite oricând de cei din jur pentru sporirea averii şi a puterii. De multe ori această imagine stereotipă este pusă în dificultate de latura filantropică. Cei 3 ȋși ȋndreaptă mare parte din avere către acţiuni caritabile, culturale sau educative.

Henry Kissinger reprezintă stereotipul evreului intrigant care, cu abilitate, rămâne în umbră și de acolo influenţează jocul. Acesta a fost un apropiat al administraţilor republicane de la Casa Albă şi multă vreme Secretar de Stat. Rolul pe care el l-a jucat în politica externă şi influenţa avută face să fie considerat un personaj esențial în încheierea războiului din Vietnam sau în relaţiile pe care SUA le-a avut cu URSS. Prezenţa lui în mai multe grupuri şi organizaţii elitiste (Bilderberg, Bohemian Grove, Comisia Trilaterală) contribuie şi mai mult la construirea imagini de sforar care, suprapusă evreităţii sale, ne facem să înţelegem care este locul său în colajul ce vrea să ne trasmită că evreii conduc lumea.

Nu este important cât de morali, cinstiţi, malefici şi vanitoşi sunt cei din imagine, ci ideea pe care o induce aşezarea lor acolo. Se reduci un întreg popor la 4 personaje și apoi să spui că acel popor conduce lumea nu e deloc onest și arată că ura față de evrei continuă să existe.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top