Exemplu // Holocaustul este o minciună
Ioan neagă Holocaustul, adică uciderea a 6 milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, invocând că la recensământ populația a scăzut cu 1.5 milioane de evrei.
Care recensământ? În ce țară a fost făcut?
Dintre dovezi, cele mai emoționante sunt mărturiile victimelor. Ați auzit, desigur, de jurnalul Anei Frank, o adolescentă care și-a consemnat zi de zi suferințele. Dar probabil că nu toți știu de existența scrisorilor pe care victimele le-au trimis rudelor și prietenilor.
Zlatka Wishniatzky era o soție iubitoare care-și ducea viața alături de familia ei în pitorescul orășel Byten din Belarus. Era o localitate preponderent evreiască. De la Zlatka ne-a rămas o scrisoare către soțul ei, Moshe Wishniatzky:
Ne găsim acum după un oribil măcel. Pe 25 iulie 1942, aici au avut loc masacre în masă, la fel ca în toate celelalte orașe. Au supraviețuit 350 de oameni. 850 au fost uciși și s-au prăpădit în chinuri în mâinile ucigașilor. I-au aruncat ca pe niște câini în latrine. Copiii rămași în viață au fost azvârliți în gropi. Nu voi scrie mult. Cred că trebuie să existe cineva care să vorbească despre suferința noastră și despre baia de sânge. Până acum am reușit să supraviețuim, dar pentru cât timp? În fiecare zi ne așteptăm sfârșitul și îi jelim pe cei apropiați și dragi nouă. Familia ta, Moishkele, nu mai există; nu mai e nicio urmă a acestora. Dar îi invidiez. Voi termina. Este cu neputință să scriu și să strig agonia noastră. Te sărut cu foc, puternic. Plec înainte ca noi toți să murim.
Zlatka a avut dreptate. La scurt timp după expedierea scrisorii, pe 20 ianuarie 1943, a fost ucisă, împreună cu cei doi copii ai săi.
This Post Has 0 Comments